Piccadilly Meydanı, Londra’nın West End Bölgesi’nde Regent Caddesi ile Piccadily Caddesi’nin birleşiminde bulunuyor. Coventry Caddesi ve Haymarket ile olduğu gibi Shaftesbury Bulvarı ve Glasshouse Caddesi ile de bağlantısı mevcut.
Londra’nın tam kalbinde bulunan Piccadily Meydanı’nda (Piccadilly Circus) yapılacak görülecek oldukça çok şey bulunuyor.
Billboard
1885 yılında Shaftesbury Bulvarı Piccadily’nin bir parçası haline geldiğinden beri bölgenin trafiği oldukça arttı ve birçok reklamcının ilgisini çekmeye başladı. 1895’ten itibaren Londra şehri bilbordlarla ışıklandırılmaya başlanmıştı. Londra’da gezilecek yerler arasındaki Piccadily Meydanı’na giderseniz elektronik billboardlarla kaplı dev bir bina göreceksiniz. Birçok kişiye göre bu bina New York’taki Times Meydanı’nı aratmayacak nitelikte.
Anıt Çeşmesi
Meydana girdiğinizde ilk dikkatinizi çekecek şeylerden biri de bu Anıt Çeşmesi olacaktır. Tam adı Shaftesbury Anıt Çeşmesi. Lord Shaftesbury adında fakir insanlara yardım etmeyi seven bir hayırsever adına yapılmıştır. 1893 yılında yapılmış olduğundan oldukça eski bir çeşme.
Meydana gittiğinizde zaten görmeden geçmeyeceksinizdir çünkü tüm Londra çeşmeleri arasındaki en güzellerinden biri. Çeşmenin tepesinde yer alan Eros heykeli de dikkatinizi çekecek. Bu heykel bronzdan yapılmış çeşmenin aksine tamamen alüminyumdan yapılmış.
Alışveriş

Dünyanın dört bir yanından gelen bunca insan arasında sadece bu meydandaki meşhur dükkanları görmeye gelenlerin sayısı oldukça fazla. Piccadily’nin batı tarafında çok rağbet gören giyim mağazası Sting bulunuyor. Birçok şeyin satıldığı Lillywhites mağazası da yine en popüler mağazalar arasında. Ayrıca Aşağı Regent Caddesi üzerinde, anıt çeşmesinin hemen yanında bulunuyor. Eğer çok acıktıysanız gideceğiniz yer Fortnum & Mason olacak. Piccadily’de gezilebilecek dükkan ve restoranların sayısı hayli fazla.
Londra Müzikholü
Shaftesbury Bulvarı ve Coventry Caddesi arasında bulunan müzikhol 1859 yılında müzikli eğlence çadırı olarak kurulmuştu. Elektronik billboardlar 1923 yılında duvarlarına asılmaya başlanmıştı bile. Bina 1986 yılında tekrar yapılsa bu kez alışveriş merkezi olarak tasarlandı. Müzikholü ziyaret eden kişilerin hem iç hem dış mimarisinden etkilenecekleri kesin.
Criterion Tiyatrosu
600 kişilik tiyatro Piccadily’nin güney tarafında bulunuyor. Bu tiyatroyu bu kadar özel yapan şey ise girişteki gişe kısmı haricinde tümüyle yerin altında bulunuyor olması. Koltuklarınıza ulaşabilmek için oldukça uzun bir merdivenden yerin altına doğru inmeniz gerekiyor. Oldukça eski bir yapı olan tiyatro 1874 yılında inşa edilmiş.
Piccadily’e ulaşım özellikle metro vasıtasıyla oldukça kolay. Eğer arabayla geliyorsanız park etmek çoğu zaman büyük bir problem olacaktır. En mantıklı çözüm metro olacaktır.